Syysretki 5.9.2020 Markkuun kylään Tyrnävälle!

31.7.2020

TÄYNNÄ/voit ilmoittautua varalle/24.8.2020

Järjestämme kokopäivän sieniretken tänä vuonna Tyrnävälle Markkuun kylään yhteistyössä Markkuun kyläyhdistyksen kanssa.

Markkuun kylä on Pohjois-Pohjanmaan Vuoden kylä 2019. Kyläyhdistyksen toimintaan voit tutustua: https://markkuu.fi/wordpress/

Teema:
Sienten kerääminen, käsittely, kokkaus ja maistelu. Opimme hahmottamaan eri ruokasienilajien makua ja myös suutuntumaa paistamalla pannulla poimimiamme sieniä.

Lähtö ja paluu: Kokoonnumme Tupoksen ABC:n parkkipaikalle (Tuposkorva 1) klo 10, josta jatkamme kimppakyydeillä suoraan kohteeseen. Palaamme takaisin samaan paikkaan klo 16 mennessä.

Retki on ilmainen yleisöretki ja tehdään omilla autoilla/kimppakyydeillä (kimppakyydit Tupokselta).

Mukaan mahtuu 25 osallistujaa

Ilmoittautuminen avautuu 22.8.2020. Ilmoittautumiset oulun.sieniseura@gmail.com. Kerro viestissäsi nimesi ja puhelinnumerosi. Laita otsikkoon maininta "Syysretki".

Mukaan tarvitset sienestämisvarusteet, ladatun puhelimen, omat eväät ja juotavaa. Sienestämismaasto on kohtuullisen helppokulkuista. Parkkipaikalta laavulle on kävelyä n. 700 m. Matkalla muutama mäkiosuus.

Kyläyhdistys tarjoaa laavulla nuotiokahvit. Omat juomakupit mukaan.

Tervetuloa!