Toiminnan esittely

Yhdistyksen tarkoitus

Yhdistyksen tarkoituksena on olla yhdyssiteenä niiden kesken, joita sienet ja niiden käyttö kiinnostavat, sekä edistää

1) sienitietouden ja -harrastuksen levittämistä ja kehittämistä 2) sienten keräämistä, käyttöä, kauppaa ja viljelyä 3) sienitieteellistä tutkimusta 4) sienilajien ja niiden elinympäristön suojelua.

Sieniseuran hallitus v. 2019

Puheenjohtaja Antti Pekkala (Haapavesi), varapj. Tytti Raudaskoski (Oulu), sihteeri Tarja Anisimaa (Ii), rahastonhoitaja Pirjo Keimiöniemi (Oulu), jäsen Taina Romppanen (Oulu) ja varajäsen Sirkka Tuomela (Ii)

Toimintasuunnitelma v.2019

Oulun Sieniseura toimii vapaaehtoisvoimin. Tapahtumia järjestetään sen mukaan, kuinka saadaan toimijoita.

1. Opintopiirit

2. Värjäyskurssi (kevät)

3. Korvasieniretki/kevätretki

4. Yleisötilaisuus “tavalliset ruokasienet ja niiden käyttö” + kaupallinen toimija

5. Syksyn sieninäyttely kirjastolla

6. Sieniretki syksyllä

7. Sienineuvontaa eri tapahtumissa

8. Sieniruokakurssi

9. Sienikummiretket

10. Oulun seudun sienikirjan uudistamistyön aloittaminen

11. Sienineuvontatilaisuuksien lisääminen (Pop-up neuvonta)

12. Sieniseurojen seuraava tapaaminen  v. 2019

13. Opintopiirit Sieniatlas-hankkeen havaintojen varmistamiseksi

TOIMINTAA:

Kevätsieniretki tehdään perinteisesti kimppakyydein korvasienten esiintymisaikaan toukokuun lopulla. Tarkoituksena on löytää korvasieniä mutta samalla voi tutustua retkellä villiyrttien maailmaan.

OSS järjestää sieniaiheisia esitelmiä. Esitelmiä järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa, toinen vuosikokouksen yhteydessä ja toinen marraskuussa.

Syyssieniretki on järjestetty joka vuosi päivää ennen sieninäyttelyä. Retkellä kerätään sieniä toki omaan pussiin mutta tavoite olisi myös saada laaja valikoima sieniä sieninäyttelyyn.

Vuosittainen yleisölle avoin sieninäyttely järjestetään Oulun pääkirjaston aulassa elo-syyskuun vaihteessa.

Sieniseuran jäsenet ovat osallistuneet mahdollisuuksien mukaan muiden organsaatioiden järjestämiin näyttelyihin tai muihin tapahtumiin, joissa on kaivattu sienien asiantuntija-apua.

Seuran maksuton sienikummitoiminta on tarkoitettu vain jäsenille.Jäsenet voivat osallistua  sieniretkille sienikummin johdolla eri puolilla Oulua. Retkillä saa henkilökohtaista sienineuvontaa.

Sieniruokakurssi on pidetty yhteistyössä Marttojen kanssa. Jäsenet saavat kurssin edullisemmin.

Jäsenedusta pääset nauttimaan myös sienivärjäyskurssilla.

Sienseuran jäsenet ovat osallistuneet ja olleet järjestämässä vuosien varrella eri tapahtumia ja kursseja, kuten sienten mikroskopointi-, sienivärjäys,- kääväkäskursseja sekä opintopiirejä ja valokuvailtoja.

Sienikummiretket ja jäsenillat ovat vain jäsenille. Muihin tapahtumiin on mahdollista osallistua ilman jäsenyyttä. Tieto on merkitty ko. tapahtumakohdassa.

Tapahtumista ilmoitetaan jäsentiedotteissa, kotisivuilla ja  Oulun Sieniseuran Facebook ryhmässä.

TERVETULOA!

Tatteja korissa Rokualla. Kuva Tarja Anisimaa
Sieninäyttelyssä 8.9.2019
Haperohassuttelu Auran majan kuntopolun laavulla 24.8.2019
Jäsenilta Seelarissa 10.6.2019. Yhdistä nimet ja sienet.

Orakas-kuivuriin mahtuu!

VUOKRATTAVAT TUOTTEET:

Orakas- hyötykasvikuivuri 5521, jolla saa helposti kuivattua sienet, marjat, yrtit. Mukaan tulee myös erillinen lämpömittari.

Hinta on 2,50 €/vrk/jäsen ja 4,20 €/vrk/ei-jäsen

Ota yhteys oulun.sieniseura@gmail.com.

Tekniset tiedot:

• Orakas n:o 5521
  • Koko 34 x 34 x 69 cm
  • Kuivatustilavuus 40 l
  • Kuivatusala 0,5 - 0,9 m2
  • Paino 12 kg
  • Teho 1 100 W 1N ~230 V
  • Väri vihreä
  • Kuivatushyllyjä 5 kpl
  • Termostaattiohjattu
  • Pääkytkin
  • Merkkivalolamppu
  • lisäksi erillinen lämpömittari

Stöckli Dörrex- kuivuri (edellistä pienempi, 3-tasoinen, muovinen):

JÄSENILLE ILMAINEN!  Kuivuria voi käyttää viikon kerrallaan 1x/vuodessa.

Ei jäsenelle 1,50 €/vrk - ei rajoitusta.

Tiedustelut annu.ruotsalainen@oulu.fi. Kuivuri sijaitsee Oulun kasvimuseolla, Kaitoväylä 5

Teräskattilat 2 kpl 10 litran kattiloita lämpömittareineen sienivärjäreille:

1 €/vrk/jäsen ja 2 €/vrk/ei-jäsen

Tiedustelut annu.ruotsalainen@oulu.fi. Teräskattilat sijaitsevat Oulun kasvimuseolla, Kaitoväylä 5.

Muuta lainattavaa:

- Mykomania, sieniaiheinen lautapeli. Lainataan ilmaiseksi ainoastaan jäsenille.                   Lainausaika yksi viikko kerrallaan

- Sienikoulu DVD - "oppaana" mm. Esteri Ohenoja

Tiedustelut oulun.sieniseura@gmail.com.