Toiminnan esittely/kuvagalleria

Yhdistyksen tarkoitus

Yhdistyksen tarkoituksena on olla yhdyssiteenä niiden kesken, joita sienet ja niiden käyttö kiinnostavat, sekä edistää

1) sienitietouden ja -harrastuksen levittämistä ja kehittämistä 2) sienten keräämistä, käyttöä, kauppaa ja viljelyä 3) sienitieteellistä tutkimusta 4) sienilajien ja niiden elinympäristön suojelua.

Sieniseuran hallitus v. 2020

Puheenjohtaja Antti Pekkala (Haapavesi), varapj. Tytti Raudaskoski (Oulu), sihteeri Tarja Anisimaa (Ii), rahastonhoitaja Pirjo Keimiöniemi (Oulu), jäsenet Jaana Salo (Oulu) ja Marja Kyösti (Oulu), varajäsenet Tuija Tervaskanto (Oulu) ja Maarit Vainio (Oulu).

Logon suunnittelija Elina Palojärvi.

TOIMINTAA:

Korvasieni/kevätretki tehdään perinteisesti kimppakyydein korvasienten esiintymisaikaan toukokuun lopulla.

OSS järjestää sieniaiheisia esitelmiä. Esitelmiä järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa.

Syyssieniretki on järjestetty joka vuosi päivää ennen sieninäyttelyä. Retkellä kerätään sieniä toki omaan koppaan mutta tavoite olisi myös saada laaja valikoima sieniä sieninäyttelyyn.

Vuosittainen yleisölle avoin sieninäyttely järjestetään Oulun pääkirjaston aulassa elo-syyskuun vaihteessa.

Sieniseuran jäsenet ovat osallistuneet mahdollisuuksien mukaan muiden organsaatioiden järjestämiin näyttelyihin tai muihin tapahtumiin, joissa on kaivattu sienien asiantuntija-apua.

Seuran maksuttomat jäsenretket ovat tarkoitettu jäsenille. Jäsenet voivat osallistua sienineuvojan ohjauksessa tehtäviin sieniretkiin. Ryhmät ovat pieniä joten retkillä saa henkilökohtaista sienineuvontaa.

Sieniruokakurssi on pidetty yhteistyössä Marttojen kanssa. Jäsenet saavat kurssin edullisemmin.

Sienivärjäyskurssi on pidetty yleensä alkuvuodesta.

Sienseuran jäsenet ovat osallistuneet ja olleet järjestämässä vuosien varrella eri tapahtumia ja kursseja, kuten sienten mikroskopointi-, sienivärjäys,- kääväkäskursseja sekä opintopiirejä ja valokuvailtoja.

Jäsenretket ja jäsenillat ovat jäsenille. Muihin tapahtumiin on mahdollista osallistua ilman jäsenyyttä. Tieto on merkitty ko. tapahtumakohdassa.

Tapahtumista ilmoitetaan jäsentiedotteissa, kotisivuilla ja  Oulun Sieniseuran Facebook ryhmässä.

TERVETULOA!

Logon suunnitelija Elina Palojärvi.
Tatteja korissa Rokualla. Kuva Tarja Anisimaa
Sieninäyttelyssä 8.9.2019
Haperohassuttelu Auran majan kuntopolun laavulla 24.8.2019
Jäsenilta Seelarissa 10.6.2019. Yhdistä nimet ja sienet.