Jäsenretket - hapero 22.8.2020, tatti 31.8.2020, rousku 20.9.2020

29.7.2020

Hei,

Jäsenretket starttaavat taas!  Yhdessä sienestäminen on mukavaa. Sienitietouden jakaminen ja yhdessä oivaltaminen tuovat aina jotain uutta opittavaa. Jäsenretket ovat ilmaisia seuran jäsenille.

HUOM!  HAPERORETKI ON TÄYNNÄ!

Haperoretki 20.8.2020 klo 17.30 - 19.30

Sienikori mukaan ja haperoita kerämään!

Haperot ovat värikkäitä - lähes kaikki värit ovat mahdollisia. Haperot ovat vaikea ja suuri ryhmä (lähes 200 haperolajia), rouskujen lähiryhmä, mutta haperoista ei tule maitiaisnestettä (Metsästä sieniä, 2013/Mauri Lahti).

Haperot ovat erinomaisia ruokasieniä. Haperoita voit käyttää suoraan metsästä pannun kautta joko sellaisenaan tai muiden metsäsienten kanssa.

Metsät ovat nyt täynnä sieniä. Lajikirjo on suorastaan runsas. Haperoita on metsät pullollaan. Kangashapero, isohapero, keltahapero, viinihapero - näitä löytyy nyt. Ja niitä toivoisimme myös retkeltä löytävämme.

Retken oppaina toimivat Tytti, Pirjo ja Tarja sekä Päivi ja Saara.

Retkelle ilmoittaudutaan tekstiviestillä Pirjolle/ 040-5820839. Pirjo kuittaa mukaan pääsysi. Mukaan mahtuu max. 12 jäsentä (huom. lisäsimme paikkoja ja oppaita, mukaan mahtuu 20 jäsentä joista muodostamme 2 eri ryhmää/11.8.2020)

Kokoonnutaan Oulussa, lähempi paikka ilmoitetaan myöhemmin. Retkelle kuljetaan omilla autoilla.

Tervetuloa kanssamme metsään!

****************************************

TATTIRETKI ON TÄYNNÄ/emme pysty ottamaan enää ilmoittautumisia/24.8.2020

TATTIRETKI 31.8.2020 klo 17.30 -19.30

Sienikori mukaan ja tattimetsälle!

Teemana on kerätä ja tunnistaa ruokasieniksi sopivia tatteja.

Aika: 31.8.2020 klo 17.30 – 19.30
Paikka: Oulussa. Paikka ilmoitetaan osallistujille n. 3 päivää ennen retkeä retkikirjeellä sähköpostitse. Retkelle kuljetaan omilla autoilla.
Osall.määrä: max 20
Retki on ilmainen jäsenretki.

Ilmoittautuminen avautuu pe 21.8.2020. Laita tekstiviesti 040-582 0839/Pirjo. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Retken sienioppaina toimivat Sirkka ja Saara. Retkioppaina toimivat Jaana, Tarja ja Marja.

Tatit ovat helppo ryhmä aloittaa sienestysharrastus. Tateissa ei ole myrkyllisiä lajeja mutta niistä löytyy muutama pahanmakuinen. Ensimmäiset tatit tavataan yleensä keskikesällä ja joidenkin tattien satoaika jatkuu aina lokakuulle saakka.

Tatit ovat pulleita, paksujalkaisia ja melko suuria sieniä. Tattien lakin alapinnalla on pillistö eli alapinta on pehmeä ja reikäinen. Pillejä on vieri vieressä ja pillien reiät kulkevat pystysuunnassa. Muissa sienissä ei ole pillejä.

Tervetuloa kanssamme sienimetsään.

Terv. OSS

ps. sienilöydöt vallitsevan sienitilanteen mukaan
pps. retkellä kerrotaan sienistä suomeksi

Rouskuretki: su 20.9.2020 klo 14-16

Rouskut ovat erinomaisia ruokasieniä joiden hyvä tuntomerkki on niiden erittämä maitiaisneste.

Retkelle mahtuu 20 jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä. Tästä tulee vielä erillinen ilmoitus spostilla jäsenille jossa tarkemmat tiedot.

********************************************************

Ruokasienten ABC:hen osallistuvat seuran jäsenet voivat osallistua näille retkille ilmaiseksi ja syventää sienten opiskelua (erillinen ilmoittautuminen jäsenretkiin tarvitaan).