Syysretki Rokualle la 7.9.2019 klo 9-16, TÄYNNÄ!

13.8.2019

Oulun Sieniseura järjestää syyssieniretken Rokualle 7.9.2019. Retkelle mahtuu 40 osallistujaa.

Huippua! Sieniasiantuntijoiksi ja oppaiksi lähtevät Aune Pisilä, Arja Berkovits, Antti Pekkala, Taina Romppanen, Tytti Raudaskoski sekä Päivi Järvitalo. Tästä ei enää porukka parane! Sieniasiantuntemusta linja-auto täynnä!

Rokuan kumpuileva harjumaisema syntyi mannerjäätikön sulamisvaiheessa noin 10 000 vuotta sitten. Kirkasvetiset lammet, hopeana hohtavat jäkäläkankaat ja kauniisti kaareutuvat dyynit ovat Rokuan tunnuspiirteitä. Harjumaisemaa ja sen lähiseutua koristavat myös Itämeren muinaisten rantavaiheiden muotoilemat hiekkaharjanteet. Rokuan kansallispuisto suojelee alueen ainutlaatuista kasvillisuutta ja maastonmuotoja.

HUOM! Lähtöpaikka muuttunut: Retkelle lähdetään linja-autolla (autossa on wc) Oulun sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksen parkkipaikalta. Osoite on Kiviharjuntie 8.  Tulethan ajoissa. Retki on ilmainen eikä mukaan tuleminen vaadi jäsenyyttä. Retkellä poimitaan sieniä toki omaan koriin mutta myös mielellään seuran ”koriin” seuraavan päivän sieninäyttelyä varten.

Ota mukaan omat eväät, ladattu puhelin sekä sienestykseen tarvittavat varusteet. Maasto vaihtelevaa, helppoa mäntymaastoa. Kävelyä n. 2 km, osittain hyväkuntoista metsäautotietä. Maasto toki alkaa heti päätepysäkiltä javoit itse määritellä kuinka paljon haluat kävellä. Reitillä iso kota, jossa makkaranpaistomahdollisuus sekä wc.

Paluu n. klo 16 samaan paikkaan.

Ilmoittautumiset tekstiviestillä seuran puhelimeen 050 3619 106 tai oulun.sieniseura@gmail.com. Ilmoittautumisessa tarvitaan retkeläisen nimi ja puhelinnumero.

Seuralla ei ole retkeläisiä varten vakuutusta, joten huolehdithan omasta tapaturmavakuutuksestasi.

Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan kotisivuilla ja Facebookissa.

Tervetuloa mukaan!

Kuulumisia:

Oulun Sieniseuran Rokuan retkellä auringonpaisteessa kauniilla mäntykankailla nautimme rennosta hyväntuulisesta tunnelmasta ja kaikki saivat mukavasti juurinousseita tatteja koreihinsa. Hieno retki!