Valokuvailta Katoppa asukastuvalla 18.10.2018 klo 18 - 20

3.5.2018


 

 

Sienikauden 2018 sadon  valokuvailta järjestetään 18.10 klo 18.00 Katoppa-asukastuvalla.

Käydään läpi millainen tämä sienivuosi oli. Miten kuivuus vaikutti sienisatoon? Pitääkö olla huolissaan? Teitkö uusia sienilöytöjä?

Voit tuoda omat sienikuvasi (maks. 15 kuvaa) ladattuna muistitikulle tai tulla vain ihailemaan muiden ottamia kuvia. Asiantuntijat ovat paikalla tunnistamassa sienilöytöjä.

Ohje sienten kuvaukseen:  Kuvaa sieni (tuttuja ja tuntemattomia) sen omalla kasvupaikalla niin että yksilö on kuvattuna sekä alta että päältä. Kaikki jalan osat olisi hyvä olla myös näkyvillä. Kuvatessasi laita sienen viereen mittasuhteiden havaitsemista helpottava esine esim. tulitikkurasia. Paina mieleesi myös löytöpaikka ja esim. tuoksu. Kaikki nämä seikat helpottavat oikean sienen tunnistamista.

Tarjolla on kahvia/teetä leivonnaisten kera vapaaehtoista maksua vastaan. Tapahtuma kaikille avoin.

Valokuvaillan yhteyshenkilö: Tytti Raudaskoski, puh. 044 559 1916

Tapahtuman osoite: Kauppurienkatu 23, Oulu. Sisäänkäynti Vaarankadun puolelta.

PIDETTY!

18.10 Oulun Sieniseuran valokuvaillassa pieni mutta innostunut porukka kävi läpi sienikauden löytöjään kuten kuplamörsky, sinisukkaseitikki, purppuravalmuska, hernekuukunen, tummajalkalapakka, viiruvalmuska ym. Vilkkaasti keskustellen. Oli hienoa saada asiantuntijoilta sienitunnustuksia ja -vinkkejä, kiitos Essu, Taina ja Aune!