Sieniatlas-opintopiiri 5.11.2018 klo 17.30 - 19.30

2.5.2018

Sieniatlas-opintopiiri järjestetään ma 5.11.2018 klo 17.30 - 19.30 Oulun yliopiston kasvimuseon kahviossa. Osoite on Kaitoväylä 5, 90570 Oulu.

Matti Kulju kertoo ensin Sieniatlas-hankkeesta, sen merkityksestä ja opastaa sieniatlaslomakkeeen käyttöä. Ilta jatkuu sienihavaintojen tallennuksilla ja samalla opitaan enemmän lajistotiedon keräämisessä tarvittavia taitoja. Oppaina toimivat  lisäksi Annu Ruotsalainen, Antti Pekkala ja Aune Pisilä.

Sieniatlas kerää tietoa sienilajien levinneisyydestä ja kasvupaikoista Suomessa. Hanke edistää sieniharrastusta ja lajintuntemusta. Sieniatlaslomakkeen kautta ilmoitetut havainnot tallentuvat Suomen Lajitietokeskuksen tietojärjestelmään. Havaintotietoja voivat hakea niin harrastajat kuin tutkijat. Samalla voi hakea ja tarkastella tietoja myös museoihin tallennetetuista sieninäytteistä.

Tallenna mahdolliset sienikuvasi muistitikulle tai ota oma tietokoneesi  mukaan sienikuvieen. Vaikka jo osaisitkin, tule silti, sillä nyt on juuri oikea aika purkaa syksyn/vuoden kuvat Sieniatlakseen. Mukaan voi tulla toki kuuntelemaan ja oppimaan ilman sienikuviakin! Voit olla mukana haluamasi ajan.

Ja sieniseurassahan on aina mukavaa!
Sieniseura tarjoaa pientä purtavaa ja kahvit/teet.

Kaikille kiinnostujille avoin ilta.

Tervetuloa!