Sieninäyttely Oulun kaupunginkirjastolla 9.9.2018 klo 12.00 - 15.00

14.5.2018

Mari Klemettilä opastaa sienten tunnistamisessa.
Tytti Raudaskoski sienioppaana.
Sirkka Tuomela pitämässä tietoiskua Oulun alueen ruokasienistä.
Antti Pekkala esittelee Sieniatlas hanketta.

Oulun Sieniseuran sieninäyttely järjestetään Oulun kaupunginkirjastolla su 9.9.2017 klo 12.00 - 15.00.

Näyttelyllä on pitkät perinteet. Näyttelyjä järjesti pitkään jo ennen Oulun sieniseuran perustamista Oulun luonnonystäväin yhdistys. Vuonna 1972, kun  Oulun Sieniseura perustettiin, tämä perinne siirtyi meidän hoidettavaksemme. Sieninäyttely pidettiin vuosikymmeniä Oulun torilla syysmarkkinoiden aikaan ulkona. Kirjasto on ollut näyttelypaikkana nyt jo 6 vuoden ajan.

Näyttelyssä on esillä Oulun seudun ajankohdan sienilajistoa ja kävijöillä on mahdollisuus tuoda omia löytöjään asiantuntijoiden tunnistettavaksi. Samalla voit tutustua mm. sienikuivureihin ja saat tietoa sieniseuran toiminnasta.

Tänä vuonna  tarjoamme lisäksi kaksi tietoiskua sienistä. Tietoiskut järjestetään tapahtumatila Laiturissa seuraavasti:

Klo 13.00 Oulun seudun ruokasienet

• Sirkka Tuomela

Klo 14.00 Sieniatlas -kansalaistiedehanke

(http://sieniatlas.fi/)

• Antti Pekkala

Sieninäyttelyn yhteyshenkilö: Arja Berkovits, puh. 046  870 0035

Tapahtuman osoite: Kaarlenväylä 3, Oulu

Näyttely on  kaikille avoin ja maksuton.